woensdag 10 juni 2009

Efteling Seizoen II

Ook in 2009 ben ik weer een van de Efteling muzikanten die dagelijks live muziek verzorgen in de Efteling. Naast een 30-tal nieuwe nummers brengen we dit jaar ook kleine straat-theater acts tussen de nummers door.

Zo spelen we bijvoorbeeld de klassieke straat-act de roos. Hierbij wordt een schone dame uit het publiek verleid tot het aannemen van een roos. Op het moment dat ze de bloem aanneemt blijkt ze alleen het steeltje in haar hand te hebben... De charmeur is weg en de band speelt door.

Het goed spelen van zo'n act is niet makelijk. in de aanloop naar het nieuwe seizoen werkten we 2 maanden lang met een regiseur, Mark Kingsford, die geweldig speelde en ons hielp bij onze eerste theater-stappen.

Deze kleine acts, en vooral het effect wat ze kunnen hebben als ze goed uitgevoerd worden, vind ik intrigerend; Je vangt er publiek mee. En het draait uiteindelijk allemaal om publiek, Je wilt als bandje een kring mensen om je heen hebben. Dat is nog niet zo makkelijk als er van alles te doen is in het park. Een te lange stilte tussen twee nummers, technische problemen, je publiek is zo weg.

De uitdaging is dus om van veertig minuten, een 30-tal nummers en een handvol acts een voortvloeiend geheel te maken. De acts trekken extra mensen aan omdat er dan iets interactiefs gebeurt; er wordt iemand uit het publiek gehaald, er wordt spanning opgebouwd. Wat zou er gaan gebeuren? Mensen willen het weten. Dan de klap en climax en hopelijk lachende gezichten.

kijk hier naar de Efteling muzikanten Jeroen Koning (Contrabas), Naomi Adriaansz (Saxofoon) Fons Toonen (Drums) & Willemwiebe van der Molen (Accordeon).

Of beter nog; kom een keer naar ons kijken in de Efteling, Elke dinsdag en donderdag. Op alle andere dagen van de week verzorgen onze collega's een wervelende show.



Salem Aleikum (T. Ector)| Copacabana (Barry Manilow)

Efteling muzikanten - dagelijks
09:45 - 10:25 - Dwarrelplein (ingang park)
10:45 - 11:25 - Dwarrelplein (ingang park)
13:00 - 13:40 - Anderrijk (pyrana plein, bob baan)
14:15 - 14:55 - Anderrijk (pyrana plein, bob baan)
15:30 - 16:00 - Anderrijk (pyrana plein, bob baan)
16:15 - 16:55 - Anderrijk (pyrana plein, bob baan)