zondag 8 juli 2007

Workshops


Ik bied op dit moment 3 soorten workshops aan; workshop songwriting, workshop lied opnemen en workshop X.

workshop songwriting (10 tot 100 jaar)

Het doel van de workshop is om kinderen kennis te laten maken met creativiteit in de muziek; d.w.z. zelf een tekst schrijven en die vervolgens ook zingen, en merken dat dat leuk is. Een ander doel is het verleggen van grenzen. “Ik kan niet zingen” bestaat namelijk niet. Veel (oudere) leerlingen vinden het moeilijk om te zingen waar hun klasgenoten bij zijn. Dat is te kwetsbaar. Ik probeer een sfeer te creëren waarin we over de kwetsbaarheid heenstappen en ontdekken hoe leuk het is om samen een lied te zingen.

wat gaan we doen?

In één les-uur gaan we van 0 tot 100% met de leerlingen. Iedereen schrijft één couplet van het lied. Hierbij gaan we kort in op het rijmen. Als iedereen een tekst heeft kiezen we de leukste coupletten uit en worden de leerlingen verdeeld over drie groepen. Ik pak mijn accordeon erbij en nu moeten we toch echt gaan zingen! Ik speel de refrein tekst (die ik vooraf heb geschreven) voor en studeer deze met de leerlingen in. Vervolgens gaan we kort in op de structuur van een lied; we bepalen de volgorde van de coupletten en de groepjes. Dan gaan we het lied spelen. Elke groep zingt twee coupletten samen. Daarna zingen we samen het refrein om naar groep twee te gaan die twee coupletten zingt. Daarna weer samen het refrein etc. tot iedereen geweest is.

workshop lied opnemen (6 tot 168 jaar)


Het doel van deze workshop is vooral om leerlingen eens kennis te maken met het fenomeen van de geluidsopname. Jezelf terughoren is echt iets bijzonders! Verder komt soleren aan bod; d.w.z. één leerling slaat op een trommeltje terwijl de rest wacht op zijn/haar beurt. De gemaakte opnames zullen de hitlijsten niet bestormen, maar ’t is wel tof om je eigen CD in de kast te hebben staan!

wat gaan we doen?

In één lesuur gaan we het fantasie-lied opnemen. Je hoeft niet te kunnen lezen want de tekst is getekend! Iedereen mag een instrument pakken om lekker mee te spelen terwijl we het lied instuderen. Voor in de klas staat een microfoon die ons allemaal opneemt. We nemen het lied op en iedereen die wil krijgt een solo. We gaan de opname terug luisteren en kijken of we ’t nog beter kunnen. Een week na de workshop is er voor elke leerling een cd met de opname.

Desgewenst zijn de workshops songwriting & lied opnemen te combineren#

workshop X

Workshop X wordt in samenspraak met u gecreëerd. Workshop X kan van alles zijn. Een één of meer-urige workshop maar het kan ook het schrijven en begeleiden van de schoolmusical zijn of tijdelijke vervanging voor een muziekdocent.

kosten

Elke workshop duurt een uur. De gecombineerde workshop songwriting/lied opnemen duurt anderhalf uur.

Ik hanteer een uurprijs* van €75. Dit is inclusief voorbereidingen en apparatuur
exclusief reiskosten à € 0,36 p/km

*de gecombineerde workshop songwriting/lied opnemen kost € 100

#dit is een resultaat van de combi workshop songwriting/lied opnemen.












mail of bel voor vrijblijvende informatie: info@willemwiebe.nl
| 06 447 446 10