zondag 18 mei 2008

Musical Op Stap tijdens Via Del Mondo

Via Del Mondo is een rondreizend kinderfestival. Vandaag werd Tilburg aangedaan en was het tijd om Op Stap uit te voeren.

Op Stap is een kleine kindermusical over een wereldreis, geschreven en gemaakt door Tijs Oudenhooven. Twee jongentjes gaan op wereldreis en beleven allerlei spannende avonturen. Ze ontdekken een KrokiDoki in Suriname, ze zien hip-hoppende kangaroes en ze trommelen op mooie trommels in Afrika.

Samen met Tijs schreef ik liedjes die als overgang fungeerde tussen de verschillende scènes die werden gespeeld door groepen van de buitenschoolse opvang van Kinderstad.

Vandaag was het dan zover, en dat is toch spannend voor de kleintjes. Het begon er mee dat de bosnegers die de KrokiDoki moesten ontdekken onvindbaar waren. Sommige kleine sprekers waren zo geïmponeerd door de massa toeschouwers dat ze onverstaanbaar fluisterden. Toen de hip-hoppende kangoeroes opkwamen werd de verkeerde CD opgezet en kon er niet ge-hip-hopt worden, het zat al met al niet mee.

Gelukkig was er later die dag nog een uitvoering waarbij alles vlekkeloos verliep. Tijs en ik rende rond met microfoons zodat iedereen goed verstaanbaar was, de bosnegers waren stipt op tijd en de hip-hop cd werd op het juiste moment gestart. Zo kwam alles toch nog goed...